Kajuitzeilboot HB23

Ruim en stijlvol

Nieuws


Nu ook met torentuig

 

Naast het loggertuig en het gaffeltuig is de HB23 nu ook leverbaar met torentuig met een totaal zeiloppervalk van 24,3 m2, verdeeld over een grootzeil van 14,1 m2 en een fok van 10,2 m2. Een fraaie combinatie dat weer een ander uiterlijk geeft aan dit comfortabele schip. Dus nog meer keuze waardoor de HB23 optimaal kan worden afgestemd op de persoonlijke voorkeur voor wat betreft stijl en vaargebied.


Met zijn lengte van 7 meter (23 ft) biedt de HB23 voor deze klasse van schepen uitzonderlijk veel ruimte in de kuip met daarbij een kajuit van zeer bruikbare afmetingen, d.w.z. een verblijf voor maximaal 4 personen. Deze maatvoering in combinatie met een handzame zeiluitrusting maakt de HB23 tot een ideaal schip voor de recreatieve zeiler die zich een comfortabel en sportief verblijf op het water wenst. Een day-sailer op en top, met voldoende ruimte om ook langer op het water te verblijven.

Naast de drie mogelijke tuigages biedt de HB23 een de keuze uit twee uitvoeringen van het onderwaterschip, d.w.z. een ophaalbaar midzwaard of een vaste kiel waardoor er in de kajuit geen plaats wordt ingenomen door een zwaardkast. Ook die keuze is weer afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en de favoriete vaargebieden - van binnenwater tot kusthoppen, van plassengebied tot Waddenzee. Met een ophaalbaar midzwaard beweegt de HB23 zich ongestoord door ondiep water en kan de HB23 bovendien probleemloos droogvallen. Ideaal dus voor een vaargebied als de Wadden. Bovendien is hierdoor het eventuele vervoer per trailer nog gemakkelijker.Verder kan de HB23 worden voorzien van een uitstekend functionerende, ingebouwde elektrische aandrijving of kan er worden gekozen voor een standaard buitenboordmotor in een afgesloten bun.Workum Watersport is verantwoordelijk voor de coördinatie, afbouw, motorisering en het tuigen van de HB23. Het team van dit watersportbedrijf staat voor Fries vakmanschap en dienstverlening door het gebruik van hoogwaardige producten en eigentijdse technieken. Ook voor de uitvoering van andere, specifieke wensen met betrekking tot de uitrusting (kombuis, koelunit enz.) kan Workum Watersport zorgdragen. Zie voor meer informatie: www.workumwatersport.nl.

Offenga Polyester produceert als specialist in polyester cascobouw voor de HB23 de sandwichopgebouwde romp, dek, bun enz. van hoogwaardige vinylester hars. Gebruikmakend van moderne productieprocessen en van CE en Lloyds gekeurde materialen, staan de ervaren en vakbekwame medewerkers garant voor een strak, stijf en duurzaam schip. Zie voor meer informatie: www.offengapolyester.nl.

Voor meer informatie:

Douwe Kroeze (Workum Watersport) - T: 0515 541 728 - M: 06 1313 52 67

Frans du Bois (ontwikkelaar) – T: 035 621 53 98 – M: 06 510 49 008

Jaap Hamel (ontwikkelaar) – T: 035 621 32 51 – M: 06 531 31 705